Börjar det bli löjligt feministiskt?

I många veckor nu har man sett olika #hashtags av #metoo kampanjen. Jag står fortfarande för att det är en bra kampanj som är viktig att komma upp till ytan. Att det faktiskt är problem i dagens samhälle att många tystas av många olika anledningar, rädsla, makt, skamkänslor och skuld.

Det är viktigt att förmedla och berätta, informera om såna här saker. Se vad man kan göra åt det. Men en sak jag har börjat tröttna på med den här kampanjen är, vart fan är alla killar? Denna kampanjen som utgick från början av ”Jag också” har blivit ”Kvinnor också”. Jaget är väl inte en kvinnlig form? Det kommer ut mer och mer olika slag av metoo kampanjen, inom polis, politiker, media etc. Grejen är att jag blir så trött att ingen kille vågar träda fram i dagens samhälle.

Här pratar man om jämställdhet och killar får ingen jämställdhet alls i det här. Jag försvarar definitivt inte de idioter som finns där ute. Men mörkertalet bland männen är nog större än hos kvinnor för skammen och skuldkänslorna är nog större. Jag är ett mörker tal och stått upp för min röst. Så jag blir frustrerad att killar blir så påhoppade, killar idag kan inte ens gå ute på kvällarna innan dom blir kallade för våldtäktsmän, vilket jag rakt ut sagt är förjävligt. Kolla på min sambo, som är jätte lång, mörkt hår och ser rätt farlig ut när han kommer med luva på sig, vem skulle inte bli rädd? Även om han är världens snällaste och snarare skulle försvara tjejer med sitt liv om han såg något.

Men det är så jävla fel att det ska behöva gå ut över de bra killarna. För i grunden handlar det inte om att det är killar som gör fel och inte tjejer heller för den delen. Problemet ligger i en uppväxt, relationer, hur man har blivit behandlad och bemött, hur man mår, vad har man för tankar etc etc. Så hela grejen av #metoo kampanjen har nästan blivit löjlig feministisk av sig.

Jag är också #metoo , men det borde finnas #metooguy, jag vet att det startats en #metoogay, som jag står bakom 100%. Men snälla alla underbara människor där ute, nästa gång tänk efter lite. Metoo handlar inte om bara tjejer, handlar om jaget, om alla människor som blivit utsatta. Ge killar lite space och andrum, och tjejer bete er och tro inte att ni är bättre för det inte kommit fram än att tjejer är exakt lika sjuka som killar. Människor är människor oavsett kön, killar har bara enklare och hoppa på tjejer för de är fysiskt starkare. Starka åsikter, absolut. Men hoppas ni alla har lite vett i skallen och funderar på utgången hos människor.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>